top of page
Agro-Roll-96 Kft. [Debrecen] - Mezőgazdasági erőgép (traktor - Massey Ferguson, Belarus MTZ, kombájn), mezőgazdasági munkagép (bálázó, körbálázó, eke, vetőgép, permetező, kultivátor, műtrágyaszóró, tárcsa), mezőgazdasági alkatrész, mezőgazdasági traktor szerviz, kombájn szerviz, mezőgazdasági munkagép szerviz. Mezőgazdasági szerviz. Mezőgazdasági pótkocsi, homlokrakodó. Massey Ferguson szerviz. Belarus MTZ szerviz. Lemken.

MF RB F Széria

Fixkamrás körbálázó

Magas teljesítőképesség és kiváló költséghatékonyság


Az RB 1125F, 2125F ésd 2125FPR típusú Massey Ferguson fixkamrás bálázók több mind 1,5 köbméter nagyságú bálakamrával, 18 PowerGrip-görgővel és mechanikus hátsó csapóajtó reteszeléssel rendelkeznek.
Így biztosítják a bálák állandó formáját és tömörségét, míg a két fokozatú Hydroflexcontrol védőrendszer növeli a munkasebességét, azáltal hogy akár a potenciális dugulások 80 %-át automatikusan megakadályozza.

ELÉRHETŐ MODELLEK

Jellemzők

Nagy sebességő Pickup felszedő


Az MF Pickup nagy nagyobb munkasebességet tesz lehetővé. A mozgó alkatrészek alacsony száma alapján a  görbepálya nélküli Pickup nyugodtabb munkavégzést garantál, egyszerűbben kezelhető és egyidejűleg megbízhatóbb. Ezen túlmenően, az alacsony karbantartási igény és az egyszerű szükséges beállítás időt takarít meg Önnek és így növeli a termelékenységet.
A Pickup rendszer öt fogsorral van felszerelve, amelyek egymástól csak 64 mm-re vannak és így állandóan nagy áteresztőképességet és csendes, egyenletes adagolást biztosítanak még magas munkasebességeknél is. Az MF körbálázóknál a felszedő egységet a rotor közvetlen közelében helyezték el, ezáltal az anyag áramlása jobb lett és a dugulás veszélye csökkent.

Xtracut aprítók


A Massey Ferguson körbálázók 13, 17 vagy 25 késes aprítóval szerelhetők fel és optimális teljesítményre képesek. Jellemző a vágóaszerkezet megbízhatóságára, hogy a piacon elérhető leghosszabban ugyanúgy gyártott termékek. Így biztosítható, hogy nem kerülhet továbbításra vágatlan betakarított termény.
Az Xtracut 17 és 25 verziók, két  - hidraulikusan kapcsolt-  késcsoporttal rendelkeznek, amelyeket a vevői igényektől függően a fülkéből külön lehet kezelni.
A vezető választhat:

 • Egyetlen késcsoport

 • Két késcsoport

 • Nincs kés

Hydroflexcontrol


Az MF körbálázók egyedülálló  Hydroflexcontrol-védőrendszerrel vannak ellátva, ami két fokozatban működik annak érdekében, hogy a szántóföldön a hatékonyságot maximalizálja és az állásidőket minimalizálja:

 1. fokozat: automatikus, mechanikus talajrugózás a kisebb dugulások eltávolítására

 2. fokozat: hidraulikusan vezérelt talajra süllyesztés a nagyobb dugulások eltávolításához

A Hydroflexcontrol első fokozata gondoskodik arról, hogy a szállítócsatorna aljzata felfelé és lefelé mozoghat, ami által akár a potenciális dugulások 80 %-a megakadályozható és így az állásidők csökkennek ill. az üzemidő megnő.
Ha mégis létrejönne egy blokkolódás, akkor a vezető a fülkéből aktiválja a Hydroflexcontrol-rendszer második fokozatát. Itt a szállítócsatorna aljzatának hátsó része hidraulikusan felemehető és lesüllyeszthető - így minden dugulás problémamentesen eltávolítható, ami ugyancsak a kiesési időket csökkenti.

Bálakamra


A bálakamra akár max. 18 PowerGrip-görgőből állhat, amelyek a jó „fogásról“ illetve a gyors bála forgatásról gondoskodnak, ami által a tömörsége megnő és a bála formája javul. A présgörgők 10 bordázattal és varratmentes csőből készülnek. Az iparágban ez az egyik legjobb megoldás a hosszú élettartam és a teljesítmény terén. A Ferguson bálázók a jól bevált dizájnjuk mellett arról is (el)ismertek, hogy a legmostohább feltételeknek is megfelelnek.

Kötözőrendszer


Varionet és Variotwin gondoskodik a tökéletes csévélésről és a tökéletesen formált bálákról. A rendszerek csökkentik a kötözési ciklust, zsineget és hálót takarítanak meg és a bálákat szuperstabillá teszik a szállításhoz és a tároláshoz.

 • Varionet és Variotwin
  A rendkívül jól bevált Varionet-hálós kötözés egy speciális hálófeszítővel és egy háló szétterpesztővel van ellátva. Ezek a legkülönfélébb hálószélességeket – és fajtákat hozzák létre és gondoskodnak a gyors és megbízható csévélésről a szélekig  - vagy azon túl is. Az opcionális Variotwin-zsinegkötözés a bálák egyszerű és gazdaságos „összeszorítását“ kínálja. Az egyedülálló változó sebességű vezérlés lehetővé teszi a bálák szélén a megnövelt számú zsinegtekercselést. Így a bálázó gyorsan megkötözi a bálákat és a zsinegvégeket megbízhatóan rögzíti annak érdekében, hogy még a legkönnyebb betakarítotható anyagot is gyorsan össze lehessen préselni.

 • Easy Loading System (ELS)
  A szériafelszereltség részét képező Easy Loading Systems (ELS)-nek köszönhetően egy tartalék zsinegtekercs probéma mentesen szállítható a bálázón. A tekercsek néhány percen belül kicserélhetők, ezáltal nő a produktív munkaidő és megnő az áteresztő képesség.

Felügyelet


A Massey Ferguson fixkamrás bálázóit egyszerű, érthető és mégis fejlett kezelői terminál jellemzi, amelyen minden fontos információ kijelzésre kerül a gép üzemeltetéséhez.

 • Balecontrol E
  Az MF RB 1125F és RB 2125F típusok Balecontrol E-vel vannak felszerelve: egy egyszerű és hatásos felügyelő monitorral, amely tájékoztatja a vezetőt, ha a bála eléri a helyes méretet és aktiválja a manuális vagy automatikus kötözést. A monitor ezeken túl megmutatja a naponta készült bálák számát ill. kijelzi az összes bálaszámot.

 • E-Link
  Az MF RB 2125FPR típusnál az E-Link integrált felügyelő- és vezérlési megoldásokat kínál minden kulcsfunkcióhoz. Egy praktikus kézi eszközben egyesítve lehetővé teszi a vezető számára a hidraulikus funkciók előre kiválasztását, illetve a bálatömörség és a háló hosszának a vezérlését. Továbbá lehetővé teszi a késcsportok kiválasztását és kijelzi a legkülönfélébb bálaszámlálók munkaidejét illetve állapotát.

Egyedülálló jellemzők


A Massey Ferguson az egész világon vezető márka átfogó tapasztalattal a széna- és takarmánytermelés terén, minden kontinensen! A Massey Ferguson körbálázók kíváló kínálatára a hosszú élettartam jellemző. Bízzon a bálázókban, biztosan felül fogják múlni elvárásait!
Az egyedi és szabadalmaztatott funkciók alapján is mint például a teljesítmény-elágazásos hajtóművek, a csapágyházak kialakítása és a kenése – a mi bálázóink kiemelkednek a tömegből.

Termékvideó

bottom of page