top of page
DSC_8686.jpg

MF RB V Széria

Változókamrás körbálázó

Magas áteresztőképesség és kíváló költség-hatékonyság
 

Az RB 4160V és RB 4180V változókamrás körbálázók egységes plattformmal rendelkeznek. Az RB 4160V akár 160 cm-es bála, az RB 4180V pedig akár 180 cm-es bála előállítására alkalmas.

A bálázók szabadalmazott bálaformázó és Constant Pressure System (CPS) -  állandó nyomást biztosító - rendszerrel vannak ellátva, ami mechanikus és hidraulikus nyomóerőt kombinálja annak érdekében, hogy magas tömörségű, egységes bálákat gyártson.

A bálázók padlólemeze hidraulikusan, a fülkéből leengedhető és visszahúzható, így a kényelmes az eltömődések leküzdése.  A gépekhez elérhető ISOBUS terminál, de alapfelszereltségben is innovatív és színes kezelőfelület áll rendelkezésre.

Öt érv Massey Ferguson körbálázó vásárlása mellett

 1. Nagyteljesítményű, vezetőpálya nélküli felszedő öt sorban álló felszedő fogakkal

 2. Hydroflex fenéklemez mozgatás, amely az eltömődések 80%-át leküzdi, még maximális anyagáramlás mellett is

 3. Intelligens bálakamra geometria a tökéletes formájú és sűrűségű bálák miatt

 4. Megbízható és optimális bálakötözés, amellyel könnyebb a tárolás is

 5. Rugalmasság és kezelőbarát megoldások bármilyen munka közben

ELÉRHETŐ MODELLEK

Jellemzők

Pickup felszedő


Az MF Pickup nagy nagyobb munkasebességet tesz lehetővé. A mozgó alkatrészek alacsony száma alapján a  görbepálya nélküli Pickup nyugodtabb munkavégzést garantál, egyszerűbben kezelhető és egyidejűleg megbízhatóbb. Ezen túlmenően, az alacsony karbantartási igény és az egyszerű szükséges beállítás időt takarít meg Önnek és így növeli a termelékenységet.
A Pickup rendszer öt fogsorral van felszerelve, amelyek egymástól csak 64 mm-re vannak és így állandóan nagy áteresztőképességet és csendes, egyenletes adagolást biztosítanak még magas munkasebességeknél is. Az MF körbálázóknál a felszedő egységet a rotor közvetlen közelében helyezték el, ezáltal az anyag áramlása jobb lett és a dugulás veszélye csökkent.

Xtracut aprítók


A Massey Ferguson körbálázók 13, 17 vagy 25 késes aprítóval szerelhetők fel és optimális teljesítményre képesek. Jellemző a vágóaszerkezet megbízhatóságára, hogy a piacon elérhető leghosszabban ugyanúgy gyártott termékek. Így biztosítható, hogy nem kerülhet továbbításra vágatlan betakarított termény.
Az Xtracut 17 és 25 verziók, két  - hidraulikusan kapcsolt-  késcsoporttal rendelkeznek, amelyeket a vevői igényektől függően a fülkéből külön lehet kezelni.
A vezető választhat:

 • Egyetlen késcsoport

 • Két késcsoport

 • Nincs kés

Hydroflexcontrol

Az MF körbálázók egyedülálló  Hydroflexcontrol-védőrendszerrel vannak ellátva, ami két fokozatban működik annak érdekében, hogy a szántóföldön a hatékonyságot maximalizálja és az állásidőket minimalizálja:

 • fokozat: automatikus, mechanikus talajrugózás a kisebb dugulások eltávolítására

 • fokozat: hidraulikusan vezérelt talajra süllyesztés a nagyobb dugulások eltávolításához

A Hydroflexcontrol első fokozata gondoskodik arról, hogy a szállítócsatorna aljzata felfelé és lefelé mozoghat, ami által akár a potenciális dugulások 80 %-a megakadályozható és így az állásidők csökkennek ill. az üzemidő megnő.
Ha mégis létrejönne egy blokkolódás, akkor a vezető a fülkéből aktiválja a Hydroflexcontrol-rendszer második fokozatát. Itt a szállítócsatorna aljzatának hátsó része hidraulikusan felemehető és lesüllyeszthető - így minden dugulás problémamentesen eltávolítható, ami ugyancsak a kiesési időket csökkenti.

Bálakamra


A bálakamra oldalfalait a gyártási folyamat alatt megbízhatóan és biztosan kiegyenlítik két, a keretre hegesztett nagy átmérőjű görgő segítségével. Ezek gondoskodnak a hosszú ideig tartós és rendkívül stabil kapcsolatról úgy, hogy a bálázónak hosszú legyen az élettartama és a bálatömörség évtizedeken át állandó maradjon.
Négy darab, kétrétegű végtelenített ékszíj gondoskodik a bála kíváló tartásáról. A két speciális, szintetikus anyagból készült és nyúlásnak, húzásnak rendkívül jól ellenálló rétegnek köszönhetően az ékszíjak kivételese ellenállóak még a nehéz silóbálák megformázásánál is.

A szabadalmaztatott bálaformázó rendszer jellemzője egy, a gép hátuljánál található billenő ajtó, amely a préseléskor lefelé mozog, mégpedig úgy, hogy az egyre nagyobb bála is tudjon hátrafelé mozogni. A bálakamra ezenfelül még egy külön résszel rendelkezik: a bála indításához két kiegészítő görgő áll rendelkezésre, amik a kíváló bálamagot biztosítják.

Ennek három további előnye van:

 • Alacsony a nyomás a behúzási tartományban

 • Egyenletes nyomáseloszlás a bála formázásában és tömörítésében résztvevő össze   komponensen

 • Csökkentett teljesítményigény

Kötözőrendszer


Varionet és Variotwin gondoskodik a tökéletes csévélésről és a tökéletesen formált bálákról. A rendszerek csökkentik a kötözési ciklust, zsineget és hálót takarítanak meg és a bálákat szuperstabillá teszik a szállításhoz és a tároláshoz.

Varionet és VariotwinA rendkívül jól bevált Varionet-hálós kötözés egy speciális hálófeszítővel és egy háló szétterpesztővel van ellátva. Ezek a legkülönfélébb hálószélességeket – és fajtákat hozzák létre és gondoskodnak a gyors és megbízható csévélésről a szélekig  - vagy azon túl is. Az opcionális Variotwin-zsinegkötözés a bálák egyszerű és gazdaságos „összeszorítását“ kínálja. Az egyedülálló változó sebességű vezérlés lehetővé teszi a bálák szélén a megnövelt számú zsinegtekercselést. Így a bálázó gyorsan megkötözi a bálákat és a zsinegvégeket megbízhatóan rögzíti annak érdekében, hogy még a legkönnyebb betakarítotható anyagot is gyorsan össze lehessen préselni.

Felügyelet és kezelés


A Massey Ferguson változókamrás bálázói vagy ISOBUS vezérlés segítségével  -a traktor kijelzőjén keresztül kezelhetők- , vagy az ún. E-Control- ill. az E-Link Pro felügyeleti rendszer által.  Mindkét változat lehetővé teszi a bálázó teljesmértékű vezérlését a vezetőülsből.

Egyedülálló jellemzők


A Massey Ferguson az egész világon vezető márka átfogó tapasztalattal a széna- és takarmánytermelés terén, minden kontinensen!
A Massey Ferguson körbálázók kíváló kínálatára a hosszú élettartam jellemző. Bízzon a bálázókban, biztosan felül fogják múlni elvárásait!
Az egyedi és szabadalmaztatott funkciók alapján is mint például a teljesítmény-elágazásos hajtóművek, a csapágyházak kialakítása és a kenése – a mi bálázóink kiemelkednek a tömegből.

2023-as modellév fejlesztések

Kizárólag load sensing hidraulika rendszerrel ellátott traktorokhoz!

 • Olyan funkciók kerültek beépítésre, amelyek a traktor load sensing hidraulika rendszerét használják és számos munkafolyamatot automatizálnak.

 • Elérhető minden MF RB Xtra bálázóhoz

 

Automata felszedő kiemelés

- Hátramenet és bálatömeg mérés közben

Automata kamraajtó mozgatás

- Nyitás és zárás kötözés után 

Automata késcsoport kiválasztás

- Egyetlen gomb megnyomásával 

Automata késtartó tisztítás

- Kötözés során a kések ki és be mozognak

Bálanedvesség mérés

Bála tömegmérés

- Minden egyes bála tömegének lemérése

Bálafelszín optimalizálás

- A bála utolsó rétegei nem kerülnek aprításra

LED karbantartási / szerviz lámpák

 

Előnyök

 • Sokkal kevesebb ismétlődő munkafolyamat amit a kezelőnek mindig elkell végeznie

 • Jobb termelékenység

Termékvideó

bottom of page