top of page
Agro-Roll-96 Kft. [Debrecen] - Mezőgazdasági erőgép (traktor - Massey Ferguson, Belarus MTZ, kombájn), mezőgazdasági munkagép (bálázó, körbálázó, eke, vetőgép, permetező, kultivátor, műtrágyaszóró, tárcsa), mezőgazdasági alkatrész,  mezőgazdasági traktor szerviz, kombájn szerviz, mezőgazdasági munkagép szerviz. Mezőgazdasági szerviz. Mezőgazdasági pótkocsi, homlokrakodó. Massey Ferguson szerviz. Belarus MTZ szerviz. Lemken.

Lemken Zirkon

Hatékony magágykészítés

A hozamban gazdag mezőgazdaság legfontosabb tényezője a talaj. Az adott helyen a megfelelő talajművelési eljárás megválasztása és a technika átgondolt használata segítenek abban, hogy a talaj termőképességét hosszú távon fenntartsuk. Az eredményes termesztés további fontos tényezője – a talajművelési eljárás függvényében – a magágykészítés. Ennek célja úgy előkészíteni a talajt, hogy a vetőmagfolyamatosan csírázhasson és kelhessen. Fontos, hogy a létrehozott talajszerkezet a betakarításig stabil maradjon.

Az alap talajművelés után a magágykészítéssel készítik elő a termőföldet a növények optimális fejlődéséhez. A talajba beágyazott és csírázó magoknak vízre, hőre és levegőre van szükségük fejlődésükhöz. Fontos, hogy a magokat fedő laza rögökön a csírák könnyen átnőhessenek. A művelet után a vetőmagok alatt olyan enyhén visszatömörített horizont marad, amely a kapilláris vízellátást biztosítja. A jól előkészített magágyban ezek a tényezők optimálisak, és így megalapozzák a növényzet megfelelő fejlődésének alapfeltételét.

bottom of page