top of page
Agro-Roll-96 Kft. [Debrecen] - Mezőgazdasági erőgép (traktor - Massey Ferguson, Belarus MTZ, kombájn), mezőgazdasági munkagép (bálázó, körbálázó, eke, vetőgép, permetező, kultivátor, műtrágyaszóró, tárcsa), mezőgazdasági alkatrész,  mezőgazdasági traktor szerviz, kombájn szerviz, mezőgazdasági munkagép szerviz. Mezőgazdasági szerviz. Mezőgazdasági pótkocsi, homlokrakodó. Massey Ferguson szerviz. Belarus MTZ szerviz. Lemken.

Lemken Kristall

A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években sokhelyütt megváltozott. Korábban elsősorban gyomirtásra és talajlazításra szolgált. Manapság a legtöbb művelt terület a gyomirtók használata következtében szinte teljesen gyommentes. Ennek következtében alig csíráznak ki gyommagvak a haszonnövény állományban.

Nagy mennyiségű szalma

Ma az akár 12,5 méter széles vágóasztallal felszerelt kombájnoknak nagy mennyiségű olyan szalmát kell feldolgozni, amit a szecskázó nem tudott optimálisan felaprítani és szétteríteni. Főként a következő növény talaj-előkészítésekor és vetésekor nagyon fontos, hogy ezt a nagy mennyiségű szerves anyagot és a kihullott szemet intenzíven bekeverjük. Egyúttal a kapillárisokat is át kell vágni, hogy a talaj nedvességvesztését megakadályozzuk. Így tehát rendkívül fontos, hogy a tarlóhántást és a mélyebb talajművelést ezekkel a feltételekkel összehangoljuk.

bottom of page