top of page
  • Writer's pictureAgroroll Marketing

Indul az állattartó telepek korszerűsítése, megújítása

Régóta várták a gazdák - végre itt van - elérhetőek a 2024-es ÁTK pályázati kiírások tervezete.

A gazdák számára végre elérhető a KAP oldalán a 2024-es Állattartó telep fejlesztésére illetve megújítására fordítandó pályáztai kiírások tervezete, melyben kettő támogatás közül is választhatnak a pályázók. A KAP oldalán a KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-1-24 (Állattartó telepek fejlesztésére) sorszámú, illetve a KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-2-24 (Állattartó telepek korszerűsítése) sorszámú pályázati kiírásokra nyújtható be támogatási igény.

A vissza nem térítendő támogatásokat - az állatartó gazdaságokat a járványos betegségek megjelenésének kockázatának csökkentésére, anyagmozgatáshoz, szerves trágya kijutattásásban, zöldtakarmány betarításához, rendezéséhez szükséges eszköz - és gépbeszerzésekre (kaszák, rendterítők, rendsodrók, bálázók, rakodógépek, homlokrakodók, pótkocsik) - használható fel versenykéspességük növelésének érdekében.


Az idei páláyzati felhívásban Állatartó telepek fejlesztésének (KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-1-24) keretösszege, mint egy 150 milliárd forint, míg az Állatartó telepek megújítására (KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-2-24) fordítandó támogatás keretösszege 50 milliárd forint. Mind a két esetben előleg is igénylehető a pályázati felhívásban megadott százalékáig.Előreláthatólag a gazdáknak több szakaszban is lesz lehetőségük a támogatások benyújtására ,, melynek első szakasza előreláthatólag (a tervezet elfogadásától függően) mind a két esetben 2024. nyarától indul és egészen 2025 első negyedévéig vagy forráskimerüléséig benyújtható.


Készülj fel előre a pályázat indulásra és érdeklődj a pályázatba beépíthető gépekről, eszközökről.


Comentarios


bottom of page