top of page
  • Writer's pictureAgroroll Marketing

Ismerd meg a Massey Ferguson flottakezelő és távfelügyeleti rendszerét!

MF CONNECT – minden adat a zsebében, valós időben és évekre visszamenőleg is



A Massey Ferguson legtöbb gépéhez elérhető az MF CONNECT rendszer, amelynek segítségével MF gép / gépeidet távolról tudja elérni, ellenőrizni, menedzselni. Az elérés több célt szolgálhat: a rendszer az alapvető helyadatok mellett - hogy hol van a gép, mennyit fogyaszt – visszamenőleg is tud lokációs, üzemanyagfogyasztási, motorfordulatszám adatokkal szolgálni...de ez csak a jéghegy csúcsa a könnyen kezelhető és értékes felületen belül. Ismerjük meg részletesen az előnyöket!


Flottakezelés – légy mindig jól értesült a gép helyéről, teljesítményéről és állapotáról


Az MF CONNECT révén távolról, szinte bármilyen okos eszközről hozzáférhetsz egyetlen, vagy egyidejűleg akár több MF gépedhez is. Ez lehetővé teszi a megalapozott döntéshozatalt, ami növeli az üzemi hatékonyságot azáltal, hogy a gépeket a helyes módon, a helyes időben és a megfelelő helyen működtetik. Kereskedő Partnered számára megküldheti a következő szerviz várható időpontját is. Ez növeli a termelékenységet és az üzemeltetési időt, illetve egyidejűleg csökkenti a költségeket.

Hogyan működik az MF CONNECT?

Az MF CONNECT rendkívül sokrétű, de kifejezetten egyszerűen leolvasható és érthető adathalmazt nyújt a felhasználónak. Az információkat a gépen lévő szenzorok nyerik ki, melyek egy internet alapú portálon, vagy az MF CONNECT mobilappjában válnak hozzáférhetővé. Az applikációban különféle módon jeleníthetők meg és használhatók fel az adatok. Így például megvizsgálhatod, hogy fizikailag hol található géped, merre járt aznap, és mi az üzemanyagszintje. Így könnyen tervezhető egy tankolás távolról, akár többszáz kilométerre a géptől. Az adatok azonban nemcsak valós időben érhetők el, hanem a rendszer feltelepítése után historikusan akár évekre visszamenőleg is. Ez bérvállalkozóknak jelent például nagy segítséget, amikor sokszor hónapok után kell visszakeresni, hogy az adott napon merre volt a gép, hány km-t tett meg, mennyi üzemanyagot fogyasztott. Az év végén pedig segít kiszámolni az egyes megbízások gazdaságosságát is, eloszlatja az utólagos vitás kérdéseket.


A rendszer ezen kívül szervizértesítéseket is küld, hogy a karbantartás tervezését támogassa és a kiesési időket minimalizálja. Példa: a gép feldobja Önnek a konkrét hibakódot, amire jelzést kap a telefonján lévő MF CONNECT App-ba. Már azonnal hívhatja is a kezelőt, hogy érdeklődjön gépe

állapota felől (ezzel megelőzve az esetleges nagyobb meghibásodást). Márkakereskedőjét is azonnyomban tudja értesíteni a pontos hibakóddal. Így a javítás akár pár órán belül meg tud kezdődni, a hiba feltárása pedig azonnal.


A rendszer továbbfejleszthető: opcionálisan hozzáférés adható márkakereskedődnek a gépek adataihoz. Ezesetben a sokéves szerviztapasztalattal és AGCO CONNECT rendszerrel rendelkező szervizcsapatok a vevők elégedettségét új szintre emelhetik. A szervizkódok és teljesítményadatok távoli kijelzése lehetővé teszi a távoli és előre megtervezett beavatkozást a márkakereskedő által, ami növeli az alapvető támogatás minőségét. A távoli „rálátás” következtében a probléma gyorsan azonosítható, és a gépek tulajdonosainak kevesebb lesz a karbantartás/szerviz miatti állásideje. Előre tervezést is lehetővé tesz a rendszer: a

márkakereskedő látja mennyi üzemóra van gépedben így rá tud készülni alkatrész rendeléssel a szervizre.

■  MF CONNECT kezelésére alkalmas eszközök: mobiltelefon, tablet, PC.

■  MF CONNECT telepíthető: a legtöbb S szériás traktorra, MF IDEAL, BETA kom- bájnokra.


Az MF CONNECT 4+1 alapvető előnye összefoglalva:

■  Helyzet: követni tudja gépei mozgását – most és évekre visszamenőleg.

■  Tevékenység: láthatod, hogy mit csinálnak / csináltak a gépeid.

■  Hogyan: megtekintheted eszközeiden gépeid teljesítményét visszamenőleg és közel valós időben.

■  Miért: betekintést kaphatsz gépeibe anélkül, hogy a helyszínen vagy a vezető fül- kében kellene lenned, és a távolból ellenőrizheted az üzemelési adatokat, a javí- tási opciókat / lehetőségeket.

+1: Biztonság: állíts be egy területet, ahol gépeid járhatnak (geokerítés). Amennyiben bármelyik gép elhagyja az előre kirajzolt zónát, azonnal riasztást kapsz


Elérhető alapvető MF Connect funkciók:



Bárhol is vagy, láthatod flottád státuszát – ideális munkaidő beosztás

A jelenlegi szűk optimális időjárási ablakok miatt, számos munkafolyamat gondos tervezést igényel időbeosztás tekintetében. Az MF CONNECT-tel felügyelhetd a gépe státuszát, így a teljes munkanap hatékonysága optimalizálható. Mit jelent ez? Pontosan láthatod, ha egy gép túl sok ideje áll egy helyben (nem csinál semmit, csak „telik a munkaidő”), illetve azt is, ha túl hosszú a logisztika a következő tábláig (nem ér oda a traktor időben például aratáskor egy másik MF CONNECT-tel rendelkező kombájnhoz).


Tipp: Mivel évekre visszamenőleg látható az átlagos üzemanyag-fogyasztás, sokkal jobban kiszámolható egy adott tábla költsége, illetve traktor valós, állás/alap- járat időkkel kombinált üzemanyagfogyasztását.


További technológiai részletekért és megoldásokért érdeklődj elérhetőségeink valamelyikén!



Szerző: LWB

 importőr Austro Diesel GmbH

magyarországi marketingvezetője


bottom of page